Kijk daarna ook eens bij het recept van de groentespiesen....
Ingrediënten:
+ 6 aardappelspiesen:
Bereiding:
Borstel de aardappeltjes onder stromend water schoon en snijd ze in tweeën of in vieren. Kook de aardappeltjes met schil ca. 8 minuten, giet ze af en laat ze even uitdampen.
Meng voor de marinade de olijfolie, fijngehakte knoflook, fijngehakte rozemarijn, zeezout en peper in een kom en roer alles goed door elkaar.
Neem een grote hersluitbare diepvrieszak en doe er de aardappelen en de marinade in. De zak afsluiten en van tijd tot tijd even heen en weer husselen zodat de marinade zich goed vermengt met de aardappelen. Laat de marinade ca. 2 uur intrekken.
Haal de aardappelen uit diepvrieszak. Rijg de aardappelen op spiesen of satéprikkers. Bak de spiesen op de barbecue tot de aardappelen gaar zijn, ongeveer 10 minuten, wel telkens de spiesen draaien zodat ze niet verbranden. Breng eventueel nog verder op smaak met zeezout.
Eet smakelijk!
+ 6 aardappelspiesen:
- 18 kleine vastkokende aardappelen met schil, in tweeën gesneden
- 9 wat grotere vastkokende aardappelen met schil, in vieren gesneden
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- takje rozemarijn, blaadjes fijngehakt
- zeezout
- vers gemalen zwarte peper
Bereiding:
Borstel de aardappeltjes onder stromend water schoon en snijd ze in tweeën of in vieren. Kook de aardappeltjes met schil ca. 8 minuten, giet ze af en laat ze even uitdampen.
Meng voor de marinade de olijfolie, fijngehakte knoflook, fijngehakte rozemarijn, zeezout en peper in een kom en roer alles goed door elkaar.
Neem een grote hersluitbare diepvrieszak en doe er de aardappelen en de marinade in. De zak afsluiten en van tijd tot tijd even heen en weer husselen zodat de marinade zich goed vermengt met de aardappelen. Laat de marinade ca. 2 uur intrekken.
Haal de aardappelen uit diepvrieszak. Rijg de aardappelen op spiesen of satéprikkers. Bak de spiesen op de barbecue tot de aardappelen gaar zijn, ongeveer 10 minuten, wel telkens de spiesen draaien zodat ze niet verbranden. Breng eventueel nog verder op smaak met zeezout.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten