Ingrediënten voor 1 grote frittata:
- 2 plakken gedoogde eiernoedels (ca. 175 gram)
- 5 biologische eieren
- 1 rode paprika
- 2 wortels
- 1 kleine ui
- 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- versgemalen zwarte peper
- zout
- 1 à 2 eetlepels olijfolie
- sweet chilisaus
- groene salade
Bereiding:
Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snijd ze daarna in kleinere stukken.
Snijd de paprika in kleine stukjes. Zelf heb ik gegrilde paprika gebruikt i.p.v. verse. Rasp de wortels grof. Pel en snipper de ui. Hak de peterselie fijn.
Klop de eieren los in een grote kom. Roer de noedels, de paprika, de wortelrasp, de gesnipperde ui en de peterselie door de eieren. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schep het eiermengsel in de koekenpan en druk lichtjes aan met een lepel of spatel. Leg een deksel op de pan. Laat de frittata ca. 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin worden. Voel of de frittata loslaat van de bodem. Leg een bord, ter grootte van de koekenpan, omgekeerd op de frittata. Leg één hand op het bord en houdt met de andere hand de steel van de koekenpan vast. Draai de koekenpan om en houdt het bord met daarop de frittata vast in de andere hand. Zet de koekenpan weer op het vuur en laat de frittata voorzichtig van het bord weer in de koekenpan glijden. Leg het deksel weer op de pan en laat de andere kant van de frittata ook ca. 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin worden. Snijd de frittata in punten en serveer met sweet chilisaus en een lekkere groene salade.
Eet smakelijk!
Bron: aangepast recept uit "Gezond eten" van juni 2013
Geen opmerkingen:
Een reactie posten