woensdag 2 november 2016

Pompoenstamppot met kerrie, gele paprika, appel en rookworst

Wil je wel eens wat anders dan de klassieke stamppot? Kies dan voor deze pompoenstamppot met kerrie, paprika en appel. Makkelijk te maken, lekker pittig door de kerrie en de rode peper en superlekker. Hou je niet van pittig dan halveer je de peper of je laat de peper gewoon weg.




Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 Hoikkido pompoen of flespompoen
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • olijfolie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • ½ - 1 rode peper
  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 appels
  • klein bekertje crème fraîche (125 gram)
  • klontje roomboter
  • zout
  • peper 
  • rookworst

Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Snijd de pompoen in tweeën en verwijder de pitten en de draden, dit gaat heel handig met een ijsschep. Snijd de pompoen ook in kleine stukken. Breng een grote pan met water en zout aan de kook en kook hierin de aardappelen en de pompoen ca. 20 minuten tot ze gaar zijn. 
Ondertussen pellen en snipperen we de ui. Vervolgens verwijderen we de zaadjes en zaadlijsten uit de rode peper en hakken deze fijn. Verwijder de zaden uit de paprika's en hak deze in kleine blokjes. Verwijder de klokhuizen uit de appels en snijd ze ook in blokjes, de schil kan gewoon blijven zitten.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de kerrie, de gesnipperde ui, de rode peper, de paprikablokjes en de appelblokjes in ca. 3 minuten.
Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen en de pompoen af en doe ze terug in de pan. Meng het paprika-appelmengsel door de aardappelen en de pompoen. Voeg de crème fraîche toe en stamp met een stamper tot een romige puree ontstaat.
Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de rookworst.

Eet smakelijk!

Bron: www.kokenmetaanbiedingen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen