donderdag 13 april 2017

Courgette-pastinaaksoep in een glaasje

In 2014 heb ik al eens een heerlijke simpele courgettesoep gedeeld. Nu heb ik pastinaak toegevoegd aan de courgettesoep. Dit geeft een heerlijk zoet tintje aan de soep. Misschien een leuk idee om te serveren in een glaasje als amuse of als klein voorgerechtje. 


Ingrediënten voor ca. 10-12 glaasjes:

  • 2 uien
  • 2 courgettes
  • 500 gram pastinaak
  • 100 g verse kruidenboter 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 1,2 liter bouillon van vier groente- of kippenbouillonblokjes
  • 150-200 gram magere spekreepjes
  • zout 
  • versgemalen peper


Bereiding:
De courgettes wassen, kontjes verwijderen en in blokjes snijden. De pastinaken schillen, kontjes verwijderen en in blokjes snijden. De uien pellen en snipperen. De knoflook pellen en fijnhakken. In een soeppan de kruidenboter verhitten. De ui en knoflook 2 minuten fruiten. De courgetteblokjes en de pastinaakblokjes toevoegen en afgedekt 10 minuten zachtjes laten smoren. Ondertussen de magere spekreepjes in een koekenpan zachtjes laten bakken en daarna uit laten lekken op een keukenpapiertje. Schenk de bouillon bij de groenten en laat het geheel nog 5-10 minuten zachtjes koken tot alles zacht is. Met een staafmixer de soep pureren. Breng de soep op smaak met zout en peper.  Serveer de soep in kleine glaasjes en garneer met wat uitgebakken spekreepjes.

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten