Ingrediënten voor ca. 10-12 glaasjes:
- 2 uien
- 2 courgettes
- 500 gram pastinaak
- 100 g verse kruidenboter
- 2 teentjes knoflook
- 1,2 liter bouillon van vier groente- of kippenbouillonblokjes
- 150-200 gram magere spekreepjes
- zout
- versgemalen peper
Bereiding:
De courgettes wassen, kontjes verwijderen en in blokjes snijden. De pastinaken schillen, kontjes verwijderen en in blokjes snijden. De uien pellen en snipperen. De knoflook pellen en fijnhakken. In een soeppan de kruidenboter verhitten. De ui en knoflook 2 minuten fruiten. De courgetteblokjes en de pastinaakblokjes toevoegen en afgedekt 10 minuten zachtjes laten smoren. Ondertussen de magere spekreepjes in een koekenpan zachtjes laten bakken en daarna uit laten lekken op een keukenpapiertje. Schenk de bouillon bij de groenten en laat het geheel nog 5-10 minuten zachtjes koken tot alles zacht is. Met een staafmixer de soep pureren. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer de soep in kleine glaasjes en garneer met wat uitgebakken spekreepjes.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten