Organiseer je een brunch voor meerdere personen, dan is de strata een makkelijk en handig recept. Je kan het nl. de avond van te voren al maken. 's Morgens hoef je de strata dan alleen nog maar te bakken in de oven. Een echte aanrader dus.
Ingrediënten voor ca. 8 personen:
- 300 gram diepvries bladspinazie, ontdooid
- roomboter (of olijfolie)
- 1 grote ui, gesnipperd
- zout naar smaak
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- snuf nootmuskaat
- 2 stokbroden of 3 baguettes, in blokjes van ca. 2 x 2 cm
- 450 gram ham in blokjes of reepjes
- 175 gram geraspte Gruyère
- 60 gram geraspte Parmigiano Reggiano (Parmezaanse kaas)
- 9 eieren
- 600 ml melk
- 2 eetlepels Dijonmosterd
Roer in een kom de twee soorten kaas door elkaar. Vet een grote ovenschaal in met wat boter of olijfolie. Verdeel ⅓ deel van de broodblokjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ⅓ deel van het ui-spinaziemengsel over het brood gevolgd door ⅓ deel van de ham en strooi als laatste ⅓ deel van de kaas over de ham. Herhaal dit nog 2 maal. Klop de eieren samen met de melk en de Dijonmosterd. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het eimengsel over de strata en dek de ovenschaal daarna af met huishoudfolie. Zet de ovenschaal nu voor minimaal 8 uur in de koelkast. De eieren en de melk kunnen zo goed in het brood trekken.
Zodra je de strata wil gaan bakken eerst de oven voorverwamen op 175º C. Bak de strata in het midden van de oven gedurende 45-55 minuten of tot hij gaar en goudbruin is. Laat de strata 15-20 minuten rusten alvorens aan te snijden.
Eet smakelijk!
Bron: www.homemadeinterest.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten