Ingrediënten:
- 2 uien
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels bloem
- klein beetje zout
Bereiding:
Snipper de uien fijn. Doe de gesnipperde uien samen met de bloem en een snuf zout in een mengkom en roer goed door elkaar zodat de uiengoed gemengd zijn met de bloem.
Snipper de uien fijn. Doe de gesnipperde uien samen met de bloem en een snuf zout in een mengkom en roer goed door elkaar zodat de uiengoed gemengd zijn met de bloem.
Verhit de olie in een koekenpan/wok en bak de gesnipperde uien ca. 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur daarna laag en bak de uien tot ze lichtbruin van kleur zijn.
Verwarm de oven voor op 50º C.
Verwarm de oven voor op 50º C.
Haal de uien er uit en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Spreid de uien daarna uit op een bakplaat en laat ze nog
15 minuten ‘drogen’ in een oven op 50° C.Eet smakelijk!
Hoe lang kan je de gebakken uitjes bewaren? En waarin?
BeantwoordenVerwijderen