Het recept van deze heerlijke appeltaart vond ik op de blog
van Caroline Brouwer. Toen ik het las dacht ik appeltaart met havermout … hmmm.
Toch geprobeerd en het was heerlijk, juist met de havermout. Ook de donkere
basterdsuiker zorgt voor een heerlijke stroperige smaak.
Ingrediënten:
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 300 gram donkere basterdsuiker
- 150 g havermout
- 250 g roomboter
- 5 appels, goudreinetten
- kaneel (naar smaak)
- 150 g rozijnen
- poedersuiker
- springvorm van 26 cm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200º C.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in
partjes en vervolgens in blokjes of schijfjes. Vermeng de appelblokjes met de
rozijnen en de kaneel.
Smelt de roomboter in een pannetje op een laag vuur.
Doop een kwastje in de gesmolten boter en vet hiermee de
springvorm in. Beleg de bodem van de springvorm met bakpapier.
Vermeng het zelfrijzend bakmeel met de suiker en de
havermout en roer vervolgens de gesmolten boter er goed doorheen.
Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de
springvorm, druk het deeg goed aan met de bolle kant van een lepel. Verdeel het
appelmengsel over het deeg en verkruimel de rest van het deeg over het
appelmengsel en druk het licht aan.
Bak de appeltaart in ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven
tot de taart gaar en goudbruin is. Laat de taart afkoelen op een taartrooster.
Bestrooi de taart met poedersuiker als deze afgekoeld is.
Bestrooi de taart met poedersuiker als deze afgekoeld is.
Eet smakelijk!
Bron: Carolines blog
Leuk dat je de appeltaart, ondanks de havermout toch gemaakt hebt. Hier ook een succes; een taart die ik zeker vaker ga maken. Dank voor de link.
BeantwoordenVerwijderengroetjes,Caroline