Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 grote flespompoen
- 8 verse salieblaadjes, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g walnoten, grof gehakt
- 2 eetlepels verse platte peterselie, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 400 g penne of andere pasta
- 150 g zachte geitenkaas
- (zee)zout
- versgemalen zwarte peper
- Parmezaanse kaas, vers geraspt
Bereiding:
Schil de pompoen, snijd hem in vieren en verwijder de zaden en draden. Met een metalen ijsbollepel gaat dat heel gemakkelijk. Snijd het vruchtvlees in stukken van ca. 2 cm grootte en leg ze in een braadslee. Verdeel de fijngehakte salie, fijngehakte knoflook, (zee)zout en versgemalen zwarte peper over de pompoenblokjes. Besprenkel het geheel met olijfolie en zet de braadslee ongeveer 30 minuten in de oven tot de pompoen aan de randen goudkleurig begint te worden. Voeg de gehakte walnoten toe en laat nog 10 minuten in de oven staan, zodat de walnoten mee roosteren. i.p.v. walnoten zou je ook pijnboompitjes of pecannoten kunnen gebruiken.
Meng in een kleine kom de fijngehakte peterselie met de olijfolie extra vierge. Bestrooi met wat zeezout en versgemalen zwarte peper en zet apart als dressing.
Meng in een kleine kom de fijngehakte peterselie met de olijfolie extra vierge. Bestrooi met wat zeezout en versgemalen zwarte peper en zet apart als dressing.
Ondertussen koken we de pasta in een pan met kokend water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af, laat de pasta goed uitlekken en doe weer terug in de pan. Roer de peterseliedressing door de pasta.
Voeg nu het pompoenmengsel toe plus al het vocht uit de braadslee. Meng alles voorzichtig door elkaar. Verdeel de pasta over de borden. Verkruimel de zachte geitenkaas erover en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Bron: Ainsley Harriot's Feel-Good kookboek
Geen opmerkingen:
Een reactie posten