Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram kipfilet
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 blik gepelde tomaten
- 50 g zwarte olijven, in ringetjes
- 2 theelepels oregano
- peper
- zout
- 1 bol verse mozzarella (125 gram)
- 35 farfalle
- 1 groene paprika
- 1 aubergine
- ½ rode peper
- 50 g Parmezaanse kaas
- paar takjes basilicum
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º C.
Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper het sjalotje. Pel en snijd 1 teentje knoflook in vieren. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de kipfilet rondom bruin. Voeg de sjalot en de knoflook toe en fruit ca. 2 minuten mee met de kip. Voeg de gepelde tomaten toe gevolgd door de zwarte olijven. Breng op smaak met de helft van de oregano, een beetje peper en zout en laat ca. 15 minuten koken. Verwijder de 4 knoflookstukjes.
Kook ondertussen de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika en de aubergine in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een andere koekenpan en bak de aubergine en paprika tot de paprika zacht is. Pel en hak de tweede teen knoflook in vieren en voeg toe aan de groenten. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de rode peper, snijd de peper fijn en voeg toe. Bak de groenten ca. 6-8 minuten. Haal de groenten van het vuur en verwijder de 4 stukjes knoflook.
Schep in een ingevette ovenschaal de helft van de kip-tomatensaus. Schep dan de helft van de farfalle erover, gevolgd door het mengsel van aubergine en paprika. Strooi er 1 theelepel oregano over. Scheur de mozzarellabol in stukjes en verdeel over het aubergine/paprika mengsel. Dek af met de rest van de farfalle en de rest van de kip-tomatensaus. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Bak in het midden van de oven in circa 10 minuten goudbruin.
Garneer met wat gescheurde basilicumblaadjes.
Eet smakelijk!
Tip:
Probeer ook eens Farfalle met kippendijfilets, broccoli en magor
Geen opmerkingen:
Een reactie posten