zaterdag 9 april 2016

Open lasagne met groene en witte asperges, camembert en salieboter

Ze zijn er weer, de asperges van Hollandse bodem. Vorige week heb ik al asperges gegeten op de klassieke manier met ham, ei en hollandaisesaus, maar deze week nog een keer gegeten, maar dan net even anders... Ik was alleen thuis en besloot mezelf nogmaals te verwennen met asperges. Let op het recept heb ik dus gemaakt voor 1 persoon als hoofdgerecht.
Wil je vegetarisch, laat dan de ham achterwege.



Ingrediënten voor 1 persoon:
  • 3 verse lasagnevellen (de overige vellen zijn goed in te vriezen)
  • 6 dunne witte asperges óf 3 dikke in de lengte gehalveerd
  • 8 dunne groene asperges óf 4 dikke in de lengte gehalveerd
  • 3 plakken camembert (ca. 75 gram)
  • 3 plakken rauwe ham (of beenham)
  • 50 gram roomboter
  • 4 salieblaadjes
  • olijfolie
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • Parmezaanse kaas

Bereiding:
Schil alleen de witte asperges en verwijder de harde uiteinden van alle asperges. Kook de lasagnevellen ca. 10 minuten in gezouten water en giet ze af. Kook ondertussen ook de asperges in ca. 6 minuten in gezouten water. Schep ze eruit en laat ze uitlekken. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de asperges en de salieblaadjes ca. 4 minuten tot ze lichtbruin kleuren. 
Sprenkel wat olijfolie op een voorverwarmd bord. Halveer de lasagnevellen direct na het afgieten en schik ze om beurten met de groene en witte asperges en de ham en camembert op een bord. Besprenkel de salieboter over het geheel en bestrooi met zeezout, versgemalen peper en Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Bron: Culinair genieten - Asperges



Geen opmerkingen:

Een reactie posten