Wil je vegetarisch, laat dan de ham achterwege.
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 3 verse lasagnevellen (de overige vellen zijn goed in te vriezen)
- 6 dunne witte asperges óf 3 dikke in de lengte gehalveerd
- 8 dunne groene asperges óf 4 dikke in de lengte gehalveerd
- 3 plakken camembert (ca. 75 gram)
- 3 plakken rauwe ham (of beenham)
- 50 gram roomboter
- 4 salieblaadjes
- olijfolie
- zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
Schil alleen de witte asperges en verwijder de harde uiteinden van alle asperges. Kook de lasagnevellen ca. 10 minuten in gezouten water en giet ze af. Kook ondertussen ook de asperges in ca. 6 minuten in gezouten water. Schep ze eruit en laat ze uitlekken. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de asperges en de salieblaadjes ca. 4 minuten tot ze lichtbruin kleuren.
Sprenkel wat olijfolie op een voorverwarmd bord. Halveer de lasagnevellen direct na het afgieten en schik ze om beurten met de groene en witte asperges en de ham en camembert op een bord. Besprenkel de salieboter over het geheel en bestrooi met zeezout, versgemalen peper en Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Bron: Culinair genieten - Asperges
Geen opmerkingen:
Een reactie posten