donderdag 7 juli 2016

Hamburger met kokosrisotto en spinazie

Wij zijn gek op hamburgers en op risotto. Onderstaand recept is een heerlijke eigengemaakte hamburger op een bedje van kort gestoofde spinazie, een heerlijk romige kokosrisotto en daar bovenop een eigengemaakte hamburger met wat in roomboter gesmoorde plakjes knoflook.




Ingrediënten voor 2 personen:
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 175 gram risottorijst (b.v. arborio)
  • 3 eetlepels witte wijn
  • 3 eetlepels kokosmelk
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel roomboter
  • zout
  • 500 gram spinazie
  • Caribbean spices van Jonnie Boer
  • 1 eetlepel gesmolten roomboter
  • hamburgers (gemaakt van 300 gram rundergehakt, 1 beschuit, 1 ei, peper en zout)
  • Caribbean spice van Jonnie Boer
  • 2 tenen knoflook
  • zout
  • 1 eetlepel roomboter

Bereiding:
Risotto
Pel en snipper de 2 sjalotjes fijn. Pel en hak het teentje knoflook fijn. Verhit een eetlepel roomboter in een grote koekenpan of wok en fruit de ui en de knoflook zachtjes aan. Voeg de risotto toe en bak even mee. Afblussen met de 3 eetlepels witte wijn en 3 eetlepels kokosmelk. Vervolgens voeg je telkens een scheutje van de kippenbouillon toe tot de risotto gaar is, dit duurt ongeveer 18-20 minuten. Breng de risotto op smaak met wat zout. 
Pel ondertussen twee teentjes knoflook en snij ze in dunne plakjes.
Hamburgers
Marineer de hamburgers met de Caribbean Spices kruiden. Pel de knoflook en snij ze in plakjes. Verhit in een koekenpan een eetlepel roomboter en smoor de plakjes knoflook in de boter, zodra ze lichtbruin gaan kleuren uit de pan scheppen en met een snufje zout bestrooien. Bak de hamburgers in dezelfde pan om en om mooi bruin, 2 à 3 minuten per kant. 
Spinazie
Zet een kleine laag water op, laat dit koken en voeg hier de spinazie bij. Laat dit 1 minuut koken. Giet de spinazie af in een zeef en gooi terug in de pan. Breng op smaak met de Caribbean Spices kruiden, zout en de gesmolten boter. 
Serveer de hamburgers op een bedje van de spinazie en de kokosrisotto. Strooi wat knoflookplakjes bovenop de hamburgers.

Eet smakelijk!

Bron: www.originalspices.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten