Ingrediënten voor ca. 3-4 personen:
Bereiden:
Snijd de kalfsribben in blokjes van ca. 3x3 cm of laat het door de slager doen. Bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper. Pel en snipper de ui. Pel de knoflooktenen, maar laat ze heel.
Verhit in een stoofpan de olijfolie en braad de blokjes kalfsvlees samen met de knoflooktenen aan. Voeg de uien toe en laat enkele minuten meebakken. Voeg de tomatensaus toe samen met de witte wijn en het bosje verse kruiden. Giet de runderbouillon in de pan tot het vlees net onder staat. Met het deksel op de pan ca. 1 tot 1½ uur laten stoven, eventueel halverwege de stooftijd nog wat water toevoegen. Ondertussen de aardappelen schillen en in blokjes snijden. Ca. 30 minuten voor het einde van de stooftijd de aardappelen toevoegen. Ondertussen de zoete aardappelen schillen en in blokjes snijden. Ca. 20 minuten voor het einde van de stooftijd de zoete aardappelen toevoegen. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd de diepgevroren doperwtjes toevoegen.
Als alles gaar gestoofd is, de verse kruiden verwijderen en de saus met de maizena indikken, haal hiervoor wat bouillon uit de pan en meng dit goed met de maizena en giet weer terug in de pan. Eventueel nog verder op smaak brengen met zout en peper.
Eet smakelijk!
- 600 - 800 gram kalfsriblappen
- olijfolie
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 5 eetlepels tomatensaus
- 1 glas witte wijn
- 500 ml runderbouillon
- klein bosje verse kruiden (bv. rozemarijn, tijm, selderij, laurier)
- 400 gram aardappelen stukken
- 400 gram zoete aardappelen in stukken
- 150 gram doperwtjes (diepvries)
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel maizena
Bereiden:
Snijd de kalfsribben in blokjes van ca. 3x3 cm of laat het door de slager doen. Bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper. Pel en snipper de ui. Pel de knoflooktenen, maar laat ze heel.
Verhit in een stoofpan de olijfolie en braad de blokjes kalfsvlees samen met de knoflooktenen aan. Voeg de uien toe en laat enkele minuten meebakken. Voeg de tomatensaus toe samen met de witte wijn en het bosje verse kruiden. Giet de runderbouillon in de pan tot het vlees net onder staat. Met het deksel op de pan ca. 1 tot 1½ uur laten stoven, eventueel halverwege de stooftijd nog wat water toevoegen. Ondertussen de aardappelen schillen en in blokjes snijden. Ca. 30 minuten voor het einde van de stooftijd de aardappelen toevoegen. Ondertussen de zoete aardappelen schillen en in blokjes snijden. Ca. 20 minuten voor het einde van de stooftijd de zoete aardappelen toevoegen. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd de diepgevroren doperwtjes toevoegen.
Als alles gaar gestoofd is, de verse kruiden verwijderen en de saus met de maizena indikken, haal hiervoor wat bouillon uit de pan en meng dit goed met de maizena en giet weer terug in de pan. Eventueel nog verder op smaak brengen met zout en peper.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten