maandag 26 juni 2017

Gevulde tomaten met Stroganoffgehakt

Onlangs kwam ik een oud boek tegen van de Albert Heijn met daarin de 50 Allerlekkerste recepten uit de Allerhande van 1983 t/m 2003. Hierin vond ik onderstaand recept van gevulde tomaten met Stroganoffgehakt. Wij hebben het uitgeprobeerd en het is een blijvertje geworden.


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 1 eetlepel roomboter
  • 500 gram rundergehakt
  • 4 eetlepels kookroom
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 zakje mix voor gehakt Stroganoff (Silvo, 40 gram)
  • 6 vleestomaten
  • 100 gram gorgonzola (mild) 
  • olijfolie om in te vetten
  • 300-350 gram tagliatelle of andere pasta
  • evt. groene salade


Bereiding:
De oven voorverwarmen op 175º C.
Pel en snipper de ui. Smelt in een koekenpan de roomboter en bak hierin de gesnipperde ui 3 minuten. Voeg het gehakt toe, maak het los met een vork en bak het rul. Voeg vervolgens de tomatenpuree, de stroganoff kruidenmix en de kookroom toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes bakken.
Ondertussen halveren we de vleestomaten en verwijderen de zaadjes (dit gaat heel gemakkelijk met een meloenlepeltje). Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en plaats de halve tomaten naast elkaar in de ovenschaal. Vul de tomaten met het stroganoffgehakt en druk goed aan. Snijd dunne plakjes van de gorgonzola en leg ze op het gehakt in de tomaten. Zet de schaal in het midden van de oven en laat ca. 10 minuten bakken tot de kaas gesmolten is. 
Ondertussen koken we de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Serveer de gevulde tomaten met de tagliatelle en eventueel daarbij een groene salade.

Eet smakelijk!

Bron: Allerlekkerst



Geen opmerkingen:

Een reactie posten