Ingrediënten voor 4 personen:
- ½ komkommer
- 1 el frambozenazijn
- Zout
- 60 g pecannoten
- 1 el vloeibare honing
- Klein bosje bieslook
- 75 g gorgonzola (piccante)
- 100 ml Griekse yoghurt (0% vet)
- Versgemalen peper
- 75 g veldsla
- 1 el extra vierge olijfolie
- 70 g Parmaham
- Klein bakje frambozen
Bereiding:
Snijd de halve komkommer in de lengte in vieren en verwijder het kontje en de zaadlijsten. Snijd de vier repen nogmaals in de lengte doormidden. Snijd ze daarna in stukken van ca. 5 cm lengte. Besprenkel de komkommerreepjes met wat frambozenazijn en bestrooi met een klein beetje zout. Zet apart tot het gebruik.
Verhit een koekenpan en rooster hierin de pecannoten 1 minuut. Het gebruik van olie of boter is niet nodig. Verdeel de honing over de pecannoten, roer goed door en bak 1 minuut mee. Schep vervolgens de pecannoten uit de koekenpan en spreid ze uit op een bord, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken en laat ze afkoelen.
Voor het maken van de dressing hakken we eerst de bieslook fijn. De gorgonzola prakken we fijn in een diep bord. En vervolgens roeren we de Griekse yoghurt en de bieslook erdoorheen. Goed mengen tot een dikke dressing is ontstaan. Op smaak brengen met wat versgemalen peper.
Verdeel de (gewassen) veldsla over een grote platte schaal en besprenkel met de olijfolie. Schep de dressing in kleine hoopjes op de veldsla. Halveer de plakken Parmaham en rol ze op tot rolletjes. Verdeel achtereenvolgens de komkommerreepjes, rolletjes Parmaham, frambozen en de pecannoten over de salade. Besprenkel nog wat olijfolie over het geheel.
Eet smakelijk!
Bron: Allerhande juni 2017
Geen opmerkingen:
Een reactie posten