Een heerlijk pastarecept met eigengemaakte groene pesto, gebakken kabeljauw, gekookte asperges en gegrilde trostomaatjes uit de oven.
Ingrediënten voor 4 personen:
- olijfolie
- klontje roomboter
- 1 grote bos groene asperges
- 250 gram trostomaten
- 300-350 gram tagliatelle
- eigengemaakte groene pesto (recept)
- 4 kabeljauwhaasjes (of filets)
- peper en zout
- evt. Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 180º C, grillstand.
Verwijder ondertussen de harde onderkanten van de groene asperges, je hoeft ze niet te schillen.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg de trostomaatjes met steel en al in de ovenschaal. Prik met de punt van een scherp mesje de tomaatjes in. Besprenkel met wat olijfolie en wat versgemalen peper en zeezout.
Zet twee kookpannen met water en wat zout op, een voor de tagliatelle en een voor de groene asperges.
Dep de kabeljauwhaasjes droog met wat keukenpapier en bestrooi ze met wat versgemalen peper en zout.
Zet de trostomaatjes in het midden van de oven en grill ze 10 minuten.
Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in het kokende water, dit is meestal 7-9 minuten en giet daarna af.
Kook de groene asperges, afhankelijk van de dikte, 4 à 5 minuten tot ze beetgaar zijn in het kokende water en giet daarna af.
Verhit een scheutje olijfolie en wat roomboter in een grote koekenpan en bak op middelhoog vuur de kabeljauwhaasjes aan iedere kant 2-3 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze evt. afgedekt warm tot je alles op je bord hebt gelegd.
Vermeng ondertussen de tagliatelle met de pesto, houd daarbij wat pesto achter de hand voor over de vis.
Leg de tagliatelle op de borden met daarbovenop de gegrilde trostomaatjes. Daarbij wat groene asperges en de gebakken kabeljauwhaasjes.
Garneer de kabeljauw met wat groene pesto.
Als laatste bestrooien met geraspte Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten