donderdag 17 augustus 2017

Zeeuwse mosselen uit de wok

Vandaag manlief  'verwend' met echte Zeeuwse Neeltje Jans mosselen uit Vrouwenpolder. Zelf hou ik niet zo erg van gekookte mosselen, dus gingen we dit keer voor Zeeuwse mosselen uit de wok. Ik moet zeggen, ze waren heerlijk, dus volgende keer gewoon weer lekker wokken. Veel makkelijker en veel sneller klaar en veel lekkerder.


Ingrediënten voor 2 personen:
  • 2 kg mosselen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote prei
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • ½ venkelknol
  • olijfolie 
  • peterselie
  • selderij
  • groot glas witte wijn (chardonnay)
  • versgemalen peper
  • wokpan met deksel

Bereiding:
Was de mosselen in een grote kom of bak met koud water. Verwijder de beschadigde en/of openstaande mosselen, deze zijn niet goed. Verwijder ook de ‘baarden’ aan de buitenkant van de mossel.
Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Snijd de prei in halve ringen. Schil de stengel bleekselderij en snijd in halve ringen. Schil de winterwortel en snijd in kleine stukjes. Snijd de halve venkelknol in reepjes. Hak de peterselie en de selderij grof.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote wok. Voeg de ui, knoflook, prei, bleekselderij, winterwortel, venkel, peterselie, selderij en de versgemalen zwarte peper toe en wok de groenten 3 minuten op middelhoog vuur.
Voeg nu de gewassen mosselen toe en wok 2 minuten tot de mosselen opengaan. Blus af met de witte wijn en laat nog 2 minuten wokken met het deksel op de pan tot alle mosselen wijd openstaan. 
Serveer de mosselen warm met frieten uit de oven en een honing-mosterdmayonaise.

Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten