Ingrediënten voor een cakevorm van ca. 24 cm:
- 4 eieren
- 1 courgette (ca. 300 gram)
- 100 g Parmezaanse kaas
- 100 g walnoten
- 250 g bloem
- 3 tl bakpoeder
- rasp van een halve citroen
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- versgemalen peper
- zout
- olijfolie
- handje zonnebloem- en pompoenpitten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175º C.
Verwijder het kontje en het steeltje en rasp de courgette. Rasp de Parmezaanse kaas. Hak de walnoten grof. Klop de eieren los in een grote kom. Meng de geraspte courgette, Parmezaanse kaas, gehakte walnoten, bloem, bakpoeder, citroenrasp en Italiaanse kruiden door de los geklopte eieren. Breng op smaak met de versgemalen peper en het zout. Vet een cakevorm in met wat olijfolie en bekleed de cakevorm met bakpapier. Giet het mengsel in de vorm.
Bestrooi met de zonnebloem- en pompoenpitten. Bak het courgettebrood nu in ca. 50 minuten in het midden van de oven gaar. Prik even met een satéprikker in het brood om te kijken of hij gaar is. Plakt er nog wat deeg aan de satéprikker bak het brood dan nog iets langer tot hij helemaal gaar is. Laat het brood eerst helemaal afkoelen voordat je het aansnijdt.
Lekker met b.v. smeerkaas, boerenkaas of zalm.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten