Ingrediënten voor 4 personen (springvorm Ø 24 cm):
- 5 vellen filodeeg
- 80 gram noodles
- 400 gram kippendijfilet
- plantaardige olie
- 600 gram verschillende groenten zoals:
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- ½-1 rode peper, fijngehakt (zonder zaadjes en zaadlijsten)
- 1 prei, in dunne ringen
- 1 wortel, geraspt
- champignons, in schijfjes
- mini-maïskolfjes, in stukjes (uit blik)
- ½ paksoi, in reepjes
- 1 rode of gele paprika, in blokjes
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- taugé
- ½ bosje selderij, fijngehakt
- 3 à 4 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 3 eieren
- versgemalen peper
- sweet chili saus
Bereiding:
Ontdooi het filodeeg minstens 1 uur van tevoren. Verwarm de oven voor op 175º C. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze af met koud water en laat goed uitlekken.
Snijd de kippendijfilet in dunne reepjes. Rasp de wortel, hak de rode peper en selderij en snijd de rest van de groenten in het gewenste formaat.
Verhit een eetlepel plantaardige olie in een grote wok- of koekenpan. Bak hierin de kipreepjes enkele minuten samen met de knoflook en een eetlepel sojasaus. Voeg vervolgens de prei, wortel, champignons, mini-maïskolfjes, paksoi, paprika en de bosuitjes toe en bak dit samen met 1 à 2 eetlepels sojasaus ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Voeg als laatste de selderij en de taugé bij het mengsel. Zet het vuur nu uit, de taugé moet nog knapperig blijven. Meng de noodles en 1 eetlepel sesamolie door het kip-groentemengsel.
Vet een springvorm in met wat olie en bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Bekleed de springvorm met het filodeeg en vouw hierbij het overlappende filodeeg over de rand (dit vouwen we straks weer terug over de vulling van de taart). Verdeel het kip-noodle-groentemengsel over de bodem van de springvorm. Klop de eieren los met 1 eetlepel sojasaus en wat versgemalen peper. Giet het eimengsel over de vulling, dit lijkt weinig, maar het is echt genoeg. Vouw het filodeeg terug over de vulling en bestrijk met wat olie.
Bak de loempiataart in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Let op dat het filodeeg niet verbrand, dek eventueel af met aluminiumfolie als het deeg te donker wordt.
Serveer de taart met sweet chili saus.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten