vrijdag 13 oktober 2017

Gestoofde runderriblappen uit de oven met bokbier

Het is weer oktober, tijd voor een heerlijke runderstoofschotel uit de oven. In dit recept heb ik runderriblappen gebruikt. Je moet er wel even de tijd voor nemen, maar dan heb je ook wat. Laat het vlees minimaal 3 uur stoven tot het bijna uit elkaar valt. Zorg tijdens het stoven dat het vlees niet droog komt te staan, anders gaat het aankoeken aan de bodem. 
Het vlees heb ik gekruid met de Zwolsche stoofkruiden van Jonnie Boer. Deze stoofkruiden bestaan uit de volgende ingrediënten: tomaat, gerookte paprika, ui, kaneel, kruidnagel,  zwarte peper, laurier, knoflook, mosterdzaad, piment, korianderzaad, nootmuskaat, anijszaad, komijnzaad, wortelstukjes, cayennepeper, rozenbloemblad. 




Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 kg runderriblappen 
  • peper en zout
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels olie
  • klont roomboter
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 1½ eetlepel Zwolsche stoofkruiden (Jonnie Boer)
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 1 flesje bokbier (30 cl)
  • 1 rundvleesbouillontablet
  • gekookt water

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º C. Snijd de riblappen in blokjes van ca. 3 x 3 cm. Bestrooi de riblappen met peper en zout en daarna met de bloem. Hussel goed door elkaar.
Verhit in een grote braadpan 2 eetlepels olie, voeg een flinke klont roomboter toe en braad het rundvlees rondom goudbruin. Haal het vlees uit de pan en bak nu de gesnipperde uien in het braadvet. Voeg de Zwolsche stoofkruiden toe en bak kort mee met de uien. Voeg het vlees weer bij de uien. Voeg de wijnazijn, mosterd en de appelstroop toe. Schenk het flesje bokbier bij het vlees. Verkruimel de rundvleesbouillontablet boven het vlees en voeg zoveel gekookt water toe tot het vlees net onder staat.

Zet de braadpan in het midden van de oven en laat zeker 3 uur stoven. Tussentijds het vlees af en toe omscheppen. Let wel op dat het vlees niet droog komt te staan.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten