zondag 17 april 2022

Sweet chili ramen noodles met kippendij en groenten

Heerlijke Aziatische sweet chili noodles met geroerbakte kippendijfilet, groene asperges, rode paprika, paddenstoelen en lente-ui. Makkelijk en snel te maken. 
In dit gerecht heb ik ramen noodles gebruikt, maar je kunt natuurlijk zelf kiezen welke noodles je gebruikt. 
De sweet chilisaus geeft dit gerecht een licht pittige smaak. 


Ingrediënten 3-4 personen:
  • 300-350 gram kippendijfilet, in smalle reepjes
  • 225-300 gram ramen noodles, of andere noodles naar keuze
  • 500 gram groene asperges, in schuine stukken gesneden
  • 250 gram bospaddenstoelen en/of kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 3-4 lente-uitjes, in smalle ringetjes
  • 9-12 eetlepels sweet chilisaus (3 eetlepels per persoon)
  • wokolie om in te bakken
  • peper en zout

Voorbereiding:
Zet alvast twee pannen op met water en wat zout en laat aan de kook komen. Eén pan voor de noodles en één pan voor de groene asperges. 
Snijd de houtachtige onderkanten van de groene asperges af en snijd de asperges in schuine stukken. Je hoeft ze niet te schillen.
Snijd bij de bospaddenstoelen en/of kastanjechampignons het uiteinde van de steeltjes. Veeg de paddenstoelen schoon met een zacht borsteltje. Maak ze zeker niet nat, want paddenstoelen nemen water op waardoor de smaak verloren gaat.
Snijd de kastanjechampignons in vieren of in zessen.
Snijd de paprika in vieren en verwijder hierbij de steel en de zaadlijsten. Snijd ze vervolgens in smalle reepjes.
Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes.
Snijd de kippendij in smalle reepjes.

Bereiding:
Kook de ramen noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af in een vergiet en spoel ze kort af met koud water en laat ze uitlekken.
Kook de groene asperges 2 minuten in kokend water en spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
Verhit een eetlepel wokolie in een grote koekenpan of wokpan op hoog vuur.
Roerbak hierin de kipreepjes ca. 4 minuten, bestrooi met wat versgemalen peper en wat zout. Voeg vervolgens de bospaddenstoelen/kastanjechampignons, rode paprika en de uitgelekte groene asperges toe en roerbak nog 5 min.
Voeg als laatste de sweet chilisaus toe en roerbak 1 minuut mee. 
Schep de uitgelekte ramen noodles en de lente-ui door het gerecht en warm alles goed door.

Eet smakelijk!

Bron: aangepast recept www.15gram.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten