woensdag 19 maart 2014

Paddenstoelensoep

Een heerlijk simpel, snel en lekker romig soepje.



Ingrediënten:
50 gram roomboter
200 gram gemengde paddenstoelen, fijngesneden
2 sjalotjes, fijngesneden
2 eetlepels witte bloem
500 ml kippenbouillon
125 ml volle melk
zout en peper naar smaak
paar takjes platte peterselie, fijngesneden
eventueel scheutje slagroom of kookroom

Bereiding:
Laat in een soeppan met zware bodem op een matig hoog vuur de roomboter smelten. Bak hierin de fijngesneden sjalotjes gedurende 2 minuten. Laat de gemengde paddenstoelen (bijv. shiitakes, oesterzwammen, kastanjechampignons) gedurende 5 minuten zachtjes meebakken in de boter tot ze zacht zijn. Daarna de bloem toevoegen en tot een glad papje roeren. De kippenbouillon al roerend beetje bij beetje toevoegen. Onder voortdurend roeren de soep gedurende 5 minuten laten inkoken tot het wat dikker wordt. Nu de fijngesneden peterselie toevoegen. Daarna de melk toevoegen, doorroeren en op smaak brengen met peper en zout. Voor het opdienen eventueel een scheutje slagroom of kookroom toevoegen, maar daarna niet meer laten koken. 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen