Een heerlijk simpel, snel en lekker romig soepje.
Ingrediënten:
50 gram roomboter
200 gram gemengde paddenstoelen, fijngesneden
2 sjalotjes, fijngesneden
2 eetlepels witte bloem
500 ml kippenbouillon
125 ml volle melk
zout en peper naar smaak
paar takjes platte peterselie, fijngesneden
eventueel scheutje slagroom of kookroom
Bereiding:
Laat in een soeppan met zware bodem op een matig hoog vuur
de roomboter smelten. Bak hierin de fijngesneden sjalotjes gedurende 2 minuten. Laat
de gemengde paddenstoelen (bijv. shiitakes, oesterzwammen, kastanjechampignons)
gedurende 5 minuten zachtjes meebakken in de boter tot ze zacht zijn. Daarna de
bloem toevoegen en tot een glad papje roeren. De kippenbouillon al roerend
beetje bij beetje toevoegen. Onder voortdurend roeren de soep gedurende 5
minuten laten inkoken tot het wat dikker wordt. Nu de fijngesneden peterselie
toevoegen. Daarna de melk toevoegen, doorroeren en op smaak brengen met peper
en zout. Voor het opdienen eventueel een scheutje slagroom of kookroom
toevoegen, maar daarna niet meer laten koken.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten