dinsdag 5 augustus 2014

Geroosterde tomatensoep


Ingrediënten voor 4 personen:


  • 1,5 kg rijpe (tros- of roma)tomaten
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 3 el olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje 
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • bosje verse basilicum 


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C.
Vet een bakplaat of ovenschaal in met een eetlepel olijfolie. Snijd de tomaten in tweeën en leg ze met de snijkanten naar boven op een bakplaat of ovenschaal. Verdeel de halve uienringen en de stukjes knoflook over de halve tomaten en bestrooi alles met versgemalen zwarte peper en zeezout. Sprenkel 2 eetlepels olijfolie over het geheel. Rooster de groenten 20 min. 
in de oven.
Haal na 20 minuten de bakplaat/ovenschaal uit de oven en laat de groenten wat afkoelen.
Breng ondertussen een halve liter water aan de kook in een grote soeppan en los hierin het groentebouillonblokje op. Schep met een grote lepel de geroosterde groenten samen met het vocht bij de bouillon en breng aan de kook. Pureer de soep met een staafmixer. Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Snijd wat basilicumblaadjes in dunne 
reepjes. Verdeel de soep in soepkommen en garneer met de basilicum. 

Eet smakelijk!


Bron: http://www.deliciousmagazine.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen