maandag 14 juli 2014

Pasta met kip en perziken in roomsaus

Een lekker, makkelijk en gezond pastagerecht, zeer geschikt voor op de camping. 
In dit recept heb ik verse perziken gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook perziken uit blik gebruiken, deze bevatten echter wel veel meer suikers en zijn veel minder lekker. Voor de pasta heb ik gekozen voor farfalle (strikjespasta), maar je kunt natuurlijk ook voor een andere soort kiezen. 



Ingrediënten voor 4 personen:
  • 300 – 400 gram pasta naar keuze
  • 1 à 2 eetlepels olijfolie
  • 3 perziken, geschild en in stukjes
  • 1 kuipje Philadelphia roomkaas
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 400 gram kippendijfilet, in stukjes
  • 1 bakje champignons
  • 1 prei
  • vers gehakte peterselie
  • vers geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de prei in kleine ringetjes en de champignons in plakjes. Verwarm 1 à 2 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijfilet goudbruin. Bak de champignons en de fijngesneden knoflook mee. Voeg als laatste de prei toe en bak even mee. Zet het vuur nu laag en laat de Philadelphia roomkaas smelten in het mengsel en voeg als allerlaatste de perziken in stukjes toe. Meng het kippenmengsel met de farfalle. Garneer met wat vers gehakte peterselie en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Eet makelijk!

Bron: aangepast recept van Sonja Bakker (Lidl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten