Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 porties Bolognesesaus
- 12 verse lasagnebladen (o.a. verkrijgbaar bij AH)
- 200 gram hüttenkäse (cottage cheese)
- olijfolie o in te vetten
- Bechamelsaus:
- 40 gram boter
- 2 volle eetlepels bloem
- 4 dl (magere) melk
- peper en zout
- snuf nootmuskaat
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
- evt. groene salade
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak de bolognesesaus zoals beschreven bij het recept van spaghetti met Bolognesesaus.
Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpan en roer de bloem er door, laat de bloem niet bruin worden. Roer er, op laag tot matig vuur, beetje bij beetje de melk door, maar roer het mengsel steeds eerst glad met een garde voordat er nieuwe melk toegevoegd wordt. Breng de saus aan de kook en laat de saus al roerend eventjes zachtjes doorkoken. Draai het vuur uit. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat en voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe. Roer alles goed door.
We gaan nu de ovenschaal vullen in lagen. Vet de ovenschaal in met wat olijfolie. Begin met een deel van het gehaktmengsel, dan drie lasagnevellen, een deel van de de hüttenkäse en een grote lepel bechamelsaus. Herhaal dit tot alles op is. Eindig met een laagje gehaktsaus. Giet als laatste de rest van de bechamelsaus over de lasagne en bak de lasagne in ca. 30 minuten gaar in het midden van de oven. Serveer bv. met een groene salade.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten