Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
- 350 gram zoete aardappel (geschild, in blokjes)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 400 gram mager rundergehakt
- 500 gram gezeefde tomaten (passata)
- 2 à 3 volkoren tortillawraps
- 2 grote winterwortelen (ca. 350 gram)
- 200 gram hüttenkäse
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
- versgemalen zwarte peper
- zout
- gemengde salade
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º C.
Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Kook de zoete aardappelblokjes in 15-20 min. met wat zout tot ze zacht zijn. Giet ze af en pureer ze met een stamper en zet apart. Schil de wortelen en rasp ze grof.
Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de knoflook en het gehakt gaar. Roer de gezeefde tomaten erdoor en haal daarna de pan van het vuur. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Vet een (ronde) ovenschaal in met wat olijfolie. We gaan nu laagjes maken. Begin onderin met de volkoren tortillawrap, heb je een rechthoekige ovenschaal snij dan de tortillawrap op maat. Verdeel hierover de helft van het gehaktmengsel, de helft van de zoete aardappelpuree en de helft van de geraspte wortel. Verdeel alle hüttenkäse over de geraspte wortel. Dek weer af met een volkoren tortillawrap. Herhaal de lagen nog een keer met de rest van het gehaktmengsel, de rest van de zoete aardappelpuree en de geraspte wortel. Verdeel als laatste de Parmezaanse kaas over de bovenste laag.
Bak de schotel ca. 15 minuten in de oven. Serveer met een gemengde salade.
Eet smakelijk!
Bron: “Gezond eten”, juni 2013
Geen opmerkingen:
Een reactie posten