- 3 eieren
- 80 ml halfvolle melk
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 300 gram kippendijfilet (in blokjes, gaar gebakken)
- klein blikje maïs
- 150 gram doperwtjes
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- 2 eetlepels olijfolie
- zoete chilisaus
- gemengde groene salade
Bereiding:
Klop de eieren in een grote kom los met de melk. Voeg beetje bij beetje de meel toe en blijf goed roeren. Voeg daarna de gare kippenstukjes, de maïs, de paprikablokjes, de doperwtjes en de fijngehakte peterselie toe en roer goed door.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep met een lepel kleine beetjes beslag in de koekenpan en bak ze in porties van 3 of 4 in de koekenpan. Bak ze ca. 3 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Herhaal tot het beslag op is.
Serveer met een gemengde groene salade en wat zoete chilisaus.
Eet smakelijk!
Bron: aangepast recept uit "Gezond eten", juni 2013
Geen opmerkingen:
Een reactie posten