vrijdag 26 februari 2016

Risotto met paprika, ansjovis en gebakken kabeljauwhaas

Risotto blijft m'n lievelingseten, dit gerecht staat minstens 1x per week op het menu. Vandaag een heerlijke risotto met ansjovis, 3 kleuren paprika, tomaat en bovenop de risotto een heerlijk gebakken kabeljauwhaasje.




Ingrediënten voor 4 personen:

  • olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 10 ansjovisfilets
  • 300 à 350 gram risottorijst (arborio)
  • 1 glas Noilly Prat (droge vermout) of witte wijn
  • 1 liter groentebouillon 
  • 3 paprika's (rood, geel, groen)
  • 2 trostomaten
  • peterselie
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • viskruiden
  • roomboter


Bereiding:
Pel en snipper de rode ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes. Snijd de paprika's in stukjes en verwijder hierbij de zaadjes. Ontvel de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd ze in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan of risottopan en fruit de gesnipperde ui, de fijngehakte knoflook en de ansjovis ca. 5 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak deze mee tot ze glazig wordt. Giet de Noilly Prat (of witte wijn) erbij en laat dit op een heel laag vuurtje pruttelen tot de rijst de vermout/wijn helemaal heeft opgenomen. Voeg de paprikastukjes toe aan de risotto, zet het vuur nu wat hoger en schenk vervolgens beetje bij beetje de warme bouillon erbij. Zorg ervoor dat je na elke scheut bouillon wacht tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Doe dit net zolang tot alle bouillon op is (dit duurt ongeveer 18 min). Tijdens het pruttelen van de risotto goed blijven roeren. Na tien minuten kooktijd van de risotto de peterselie fijnhakken en samen met de tomatenblokjes bij de risotto voegen en ook mee laten garen.
Ondertussen de kabeljauwhaasjes kruiden met de viskruiden en ca. 6-8 minuten bakken in een koekenpan met wat olijfolie en roomboter. 
Roer de helft van Parmezaanse kaas en een klontje roomboter door de risotto als deze gaar is. Verdeel de risotto over de borden, breng de risotto op smaak met peper. Zout is niet nodig, want de ansjovis is zout genoeg. Strooi als laatste de rest van de Parmezaanse kaas over de risotto.
Leg de gebakken kabeljauwhaasjes bovenop de risotto.

Eet smakelijk!

Bron: http://blog.giallozafferano.it/cucinaprediletta/risotto-ai-peperoni/ (aangepast recept)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen