Ingrediënten voor 2 personen:
- IJsbergsla
- ½ komkommer
- ½ rijpe avocado
- 1 nori vel
- 80 gram gerookte zalm
- 4 surimi sticks
- 12 gekookte cocktailgarnalen
Dressing:
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel rijstazijn
- 2 theelepels suiker
- 2 theelepels sojasaus
- 2 theelepels sesamolie
- 1 eetlepel witte sesamzaadjes
- 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
- snufje zout
Bereiding:
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat afkoelen.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kom en mix goed door elkaar.
Snijd de ijsbergsla in dunne repen. Snijd de komkommer overdwars en haal het zaad eruit. Snijd kleine stukjes van de komkommer. Snijd de avocado in smalle repen. Knip het nori vel in kleine reepjes. Snijd de gerookte zalm en de surimi sticks in stukjes.
Verdeel de ijsbergsla over de borden. Verdeel de rest van de ingrediënten over de ijsbergsla. Giet de Japanse dressing over de salade.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten