woensdag 24 februari 2016

Sushi salade met romige Japanse sesamzaad dressing

Het is geen sushi, maar heeft wel de smaak van sushi. Het heeft wel de ingrediënten van sushi, behalve de rijst, die heb ik vervangen door lekker knapperige ijsbergsla met daaroverheen een heerlijke romige Japanse sesamzaad dressing. Uiteraard kun je de ingrediënten zelf aanpassen. Hou je niet van vis, dan neem je bijvoorbeeld kip. Lekker voor de lunch. Smullen maar!

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • IJsbergsla
  • ½ komkommer
  • ½ rijpe avocado
  • 1 nori vel 
  • 80 gram gerookte zalm
  • 4 surimi sticks
  • 12 gekookte cocktailgarnalen

Dressing:


  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels sojasaus
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 eetlepel witte sesamzaadjes
  • 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
  • snufje zout


Bereiding:
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat afkoelen.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kom en mix goed door elkaar.
Snijd de ijsbergsla in dunne repen. Snijd de komkommer overdwars en haal het zaad eruit. Snijd kleine stukjes van de komkommer. Snijd de avocado in smalle repen. Knip het nori vel in kleine reepjes. Snijd de gerookte zalm en de surimi sticks in stukjes.
Verdeel de ijsbergsla over de borden. Verdeel de rest van de ingrediënten over de ijsbergsla. Giet de Japanse dressing over de salade.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten