Ingrediënten:
- 260 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- ¾ theelepel zout
- 120 gram roomboter
- 200 gram suiker
- 2 grote eieren
- 1 theelepel vanillesuiker
- 120 ml melk
- 250 gram blauwe bessen vriesvers
- 2 eetlepels bruine suiker (topping)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190° C.
Bekleed een muffinvorm (12 stuks) met papieren muffinvormpjes.
Je neemt twee grote kommen. In de ene kom meng je de bloem, het zout en het bakpoeder. In de andere kom meng je met behulp van een elektrische mixer de roomboter, de suiker en de vanillesuiker ongeveer 2 minuten. Voeg de melk en een voor een de eieren toe, spatel hierbij het omhoog gekomen beslag langs de zijkanten weer naar beneden. Vervolgens geleidelijk aan het bloemmengsel uit de andere kom toevoegen tot het een egaal beslag is geworden. Voeg als laatste de vries verse blauwe bessen aan het beslag toe. Spatel hierbij de blauwe bessen voorzichtig en gelijkmatig door het beslag heen.
Verdeel het beslag met behulp van twee lepels over de papieren muffinvormpjes. Strooi de bruine suiker als topping over de muffins.
Bak de muffins ongeveer 30 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin zijn. Steek een satéprikker in een muffin, komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Laat de muffins afkoelen.
Eet smakelijk!
Bron: http://www.onceuponachef.com/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten