zaterdag 7 juli 2018

Pasta met kippendij, gegrilde groenten en magor

Iedereen hier in huis is gek op gegrilde groenten. Het grillen van verse groenten kost veel tijd, maar onlangs heb ik de gegrilde groenten uit de diepvries ontdekt. Ideaal als je weinig tijd hebt of als je op vakantie bent of gewoon als je eens een keer snel klaar wilt zijn. Op hoog vuur zijn de groenten binnen vijf minuten ontdooid en beetgaar. Het is zeker een gezonde variant op verse groenten, maar kijk dan wel op de verpakking of er geen toevoegingen in zitten. Staan er bij de ingrediëntenlijst op de verpakking alleen groenten vermeld, dan zijn ze dus net zo gezond als verse groenten. In onderstaand recept heb ik gekozen voor de gegrilde groenten van Bonduelle (zonder toevoegingen).



Ingrediënten voor 4 personen

  • 300–400 gram pasta
  • 2 zakken gegrilde groenten (diepvries Bonduelle)
  • 4 ons kippendijfilets
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 150 - 200 gram magor (gormas)*
  • kookroom 
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • versgemalen peper
  • zout


Bereiding:
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de kippendijfilet in stukjes.
Zet een grote pan met water en wat zout op voor de pasta. De pasta el dente (beetgaar) koken en daarna afgieten en uit laten lekken.
Verhit ondertussen in een grote wok- of koekenpan een scheutje olijfolie. Bak hierin de gesnipperde ui en de knoflook. Voeg de stukjes kippendijfilet toe en bak enkele minuten mee tot ze goudbruin zijn. Op smaak brengen met versgemalen peper en zout. 
Verhit ondertussen in een andere grote wok- of koekenpan een scheutje olijfolie en laat op middelhoog vuur in ca. 5 min. de gegrilde groenten ontdooien en warm worden. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Vermeng vervolgens de uitgelekte pasta met de gebakken kip, de magor en de gegrilde groenten. Voeg als laatste de kookroom toe en warm het geheel enkele minuten goed door. Verdeel de pasta over de borden en serveer eventueel met wat Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Tip:
I.p.v. magor kun je bijvoorbeeld ook Philadelphia roomkaas met kruiden of Boursin cuisine gebruiken.

* Magor, ook wel bekend als gormas, is een gelaagde, romige kaas bestaande uit laagjes gorgonzola en mascarpone.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten