zaterdag 30 maart 2019

Kippendijsaté

Voor de saté heb ik kippendijfilets gebruikt. Kippendijfilets zijn qua smaak lekkerder dan kipfilet. Daarnaast zijn ze ook nog eens malser en goedkoper dan kipfilet. De kippendijfilets heb ik eerst een nacht laten marineren in de koelkast, zodat de smaak goed ingetrokken was.



Ingrediënten voor ca. 4 personen:
  • 600 gram kippendijfilets, in blokjes
  • satéstokjes
Marinade:
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels plantaardige (wok)olie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels djahé (gemberpoeder)
  • 2 theelepels djintan (komijnpoeder)
  • 1 theelepel ketoembar (korianderpoeder)
  • 2 theelepels sambal

Bereiding:
Een dag van tevoren beginnen we met het marineren van de kippendijsaté. 
Snijd de kippendijfilets in blokjes van circa 3x3 centimeter. Pel en hak de knoflook fijn. Meng nu alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar in een grote kom. Doe de blokjes kippendijfilet erbij en vermeng goed met de marinade. Laat minimaal 12 uur in de koelkast marineren en rijg de blokjes na het marineren op de stokjes.
Verhit een grillpan en rooster de kipsaté in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. Draai de kipsaté regelmatig om, zodat beide zijden egaal bruin kleuren.

Eet smakelijk! 

Tip: lekker met nasi goreng en atjar ketimoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten