Ingrediënten voor ca. 4 personen:
- 600 gram kippendijfilets, in blokjes
- satéstokjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels plantaardige (wok)olie
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels djahé (gemberpoeder)
- 2 theelepels djintan (komijnpoeder)
- 1 theelepel ketoembar (korianderpoeder)
- 2 theelepels sambal
Bereiding:
Een dag van tevoren beginnen we met het marineren van de kippendijsaté.
Snijd de kippendijfilets in blokjes van circa 3x3 centimeter. Pel en hak de knoflook fijn. Meng nu alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar in een grote kom. Doe de blokjes kippendijfilet erbij en vermeng goed met de marinade. Laat minimaal 12 uur in de koelkast marineren en rijg de blokjes na het marineren op de stokjes.
Verhit een grillpan en rooster de kipsaté in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. Draai de kipsaté regelmatig om, zodat beide zijden egaal bruin kleuren.
Eet smakelijk!
Tip: lekker met nasi goreng en atjar ketimoen.
Snijd de kippendijfilets in blokjes van circa 3x3 centimeter. Pel en hak de knoflook fijn. Meng nu alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar in een grote kom. Doe de blokjes kippendijfilet erbij en vermeng goed met de marinade. Laat minimaal 12 uur in de koelkast marineren en rijg de blokjes na het marineren op de stokjes.
Verhit een grillpan en rooster de kipsaté in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. Draai de kipsaté regelmatig om, zodat beide zijden egaal bruin kleuren.
Eet smakelijk!
Tip: lekker met nasi goreng en atjar ketimoen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten