donderdag 10 oktober 2019

Kip teriyaki spiesjes

Onlangs heb ik een kookworkshop 'Asian bites' gehad met de personeelsvereniging van m'n werk. Heel veel lol gehad, heel weinig geleerd, wel lekker gegeten en toch ook weer nieuwe inspiratie opgedaan. 
Hieronder volgt een recept van kip teriyaki spiesjes met eigengemaakte teriyakisaus. Heerlijk.
 
Ingrediënten voor ca. 12-16 spiesjes:
  • 500 gram kippendijfilets
  • 250-300 ml teriyakisaus 
  • 2 bosuitjes, in fijne ringetjes gesneden
  • sesamzaadjes 

Bereiding: 
Maak als eerste de teriyakisaus (klik hier voor het recept). Doe dit ruim van tevoren en laat de saus afkoelen.
Leg de houten spiesjes/stokjes een half uurtje vooraf in koud water, dit zorgt er straks voor dat de spiesjes minder snel verbranden bij het grillen.
Snijd de kippendijfilet in stukjes van 1,5-2 cm. Doe de stukjes kip in een plastic zak of in een kom samen met de helft van de teriyakisaus en roer goed door (de andere helft van de teriyakisaus bewaren we om de spiesjes in te smeren tijdens het grillen). Laat de kip minimaal 1 uur marineren.
Haal de kip uit de marinade. Rijg vervolgens de kip aan de spiesjes. 
Verwarm een grillpan of grote koekenpan. Gril de kipspiesjes in etappes, smeer hierbij de kipspiesjes met de achtergebleven teriyakisaus in en draai ze daarna om. Doe dit meerdere keren (zeker 6 à 7 keer) tot ze gaar zijn en mooi bruin kleuren. Dit duurt ongeveer 8-10 minuten. 
Bestrooi de kipspiesjes met de in dunne ringetjes gesneden bosui en de sesamzaadjes.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten