Couscous wordt veel gegeten in de Noord-Afrikaanse landen. Couscous is een korrelige pasta, meestal gemaakt van meel van harde tarwe (durumtarwe), een harde tarwe die ook voor Italiaanse pasta wordt gebruikt.
Onderstaand recept komt uit de Allerhande van januari 2015. Zelf heb ik nog extra 2 teentjes knoflook toegevoegd, als garnering heb ik ook nog extra 150 gram fetakaas toegevoegd. Peper en zout staan niet in het originele recept, maar heb ik wel gebruikt om alles op smaak te brengen.
Onderstaand recept komt uit de Allerhande van januari 2015. Zelf heb ik nog extra 2 teentjes knoflook toegevoegd, als garnering heb ik ook nog extra 150 gram fetakaas toegevoegd. Peper en zout staan niet in het originele recept, maar heb ik wel gebruikt om alles op smaak te brengen.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 grote rode paprika's
- 2 grote uien
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- 2 eetlepels honing
- 70 ml kraanwater
- 300-350 gram couscous
- 1 eetlepel gemalen geelwortel (kurkuma)
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- zout en peper
- 300-350ml kokend water
- 400 gram garnalen
- fijngehakte peterselie
- 150 gram feta
Bereiding:
Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in dunne reepjes. Pel en snijd
de uien in dunne halve ringen. Pel de knoflook en hak ze fijn.
Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de paprikareepjes, de ui en knoflook ca. 3 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur daarna laag en voeg de rode wijnazijn, de honing en het kraanwater toe. Laat het geheel 15 min. zachtjes stoven.
Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de paprikareepjes, de ui en knoflook ca. 3 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur daarna laag en voeg de rode wijnazijn, de honing en het kraanwater toe. Laat het geheel 15 min. zachtjes stoven.
Doe de couscous in een schaal samen met de gemalen geelwortel, de gemalen komijn en zout naar smaak. Schenk er het kokende water over, roer door en laat
5 min. staan. Roer na 5 minuten de couscous los met een vork. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, wat peper en zout.
Verhit ondertussen in een andere koekenpan een scheutje olijfolie. Bak hierin de garnalen 3 tot 4 minuten, tot ze roze zijn. Bestrooi met wat peper en zout.Voeg als laatste het gestoofde paprikamengsel en de garnalen toe aan de couscous. Bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie en brokkel de feta over het gerecht.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten