Ingrediënten voor ca. 6 personen:
- 3 grote uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 wortel2 (ca. 200 gram) in schijfjes
- 2 stengels bleekselderij
- 125 gram magere spekblokjes
- 1 grote courgette, in stukjes
- 1 eetlepel olijfolie of roomboter
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 kg sukadelappen (Ardenbeef)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes (Bio+)
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 250 ml runderbouillon
- 1 glas rode wijn
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- versgemalen peper en zout
- evt. geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
Snijd de sukadelappen in blokjes van ca. 3 bij 3 cm. Schil de wortel en snijd ze in schijfjes. Schil de bleekselderij en snijd e in stujes. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in vieren of in zessen. Pel de uien en snijd ze in kleine stukjes. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.Verhit een eetlepel olijfolie of roomboter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de fijngehakte knoflook, de spekblokjes, de ui, de bleekselderij en de wortel toe en bak 5 minuten. Schep vervolgens de kastanjechampignons er door en bak deze even mee. Roer vervolgens de tomatenpuree en de tomatenblokjes door het mengsel en voeg daarna de rode wijn en de runderbouillon er bij. Roer goed door en voeg als laatste de balsamicoazijn en de Italiaanse kruiden toe. Breng alles aan de kook en laat alles ongeveer 2,5 à 3 uur o een laag vuur stoven. Voeg 10 minuten voordat het gerecht klaar is de in stukken gesneden courgette toe. Serveer het stoofvlees met tagliatelle en Parmezaanse kaas, maar gecombineerd met rijst of aardappelpuree ook heel erg lekker.
Eet smakelijk!
Bron: aangepast recept van Leuke recepten van Sandra Koopmans
Oei dat ziet er wel heeeeeeeeeel erg lekker uit Pieta! Hou enorm van variatie en deze kende ik nog niet, uitproberen dus ;-) Dank je wel, fijn weekend, groetjes, Ira
BeantwoordenVerwijderenIra’s Crea Corner