Gisteren heb ik het recept zelf gemaakt, maar er ging ergens iets mis, de repen werden geen repen, alles brokkelde uit elkaar. Maakt niet uit, ik gebruik het nu als muesli/granola in de yoghurt en het is ook nog eens superlekker.
Ingrediënten voor ca. 1 kg:
- 200 gram havervlokken
- 100 gram zonnebloempitten
- 100 gram pompoenpitten
- 100 gram sesamzaadjes
- 150 gram rozijnen (gedroogde abrikozen of cranberry's kan ook)
- 120 gram boter
- 90 ml maple syrup (ahornsiroop) of honing
- 100 gram ongeraffineerde rietsuiker
- 90 gram pindakaas
- bakpapier
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180º C.
We beginnen met het mengen van de zaden met de havervlokken.
We spreiden alles uit op een bakplaat met bakpapier. We laten het geheel 15 minuten roosteren in het midden van de oven op 180º C.
We doen de boter in een pannetje en laten de boter op een laag vuurtje smelten. Vervolgens voegen we de maple syrup (ahornsiroop), de rietsuiker en de pindakaas toe. We brengen het mengsel al roerend aan de kook en laten het 5 minuutjes sudderen op een zeer laag vuurtje totdat je een soort caramelsiroop hebt.
Ondertussen halen we de geroosterde zaden uit de oven en doen we ze in een grote kom. We voegen de rozijnen toe gevolgd door het caramelmengsel. Alles goed doorroeren. Stort het geheel in een met bakpapier beklede ovenschaal en druk het geheel goed aan. Plaats dit voor 4 uur in de koelkast en snijd daarna in repen.... en toen ging het mis bij mij. De repen werden brokjes en uiteindelijk heb ik alles tot kleine stukjes verbrokkeld. Heerlijk in de yoghurt!
Eet smakelijk!
Bron: Annabel Langbein, the free range cook
Geen opmerkingen:
Een reactie posten