Ingrediënten voor 4 personen:
- 450 gram kipfilet (goede kwaliteit, dus geen plofkip)
- kruidenmix (*) voor kip
- schaaltje met bloem
- schaaltje met 3 losgeklopte eieren
- schaaltje met panko (japans paneermeel/broodkruim)
- scheutje olijfolie
- klont roomboter
Bereiding:
Snijd de kipfilets in stukken van gelijke dikte. Bestrooi de kip aan beide zijden met de kruidenmix.
Haal de kip door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Haal de kip vervolgens door de los geklopte eieren en als laatste door de panko, zorg hierbij dat beide zijden goed bedekt zijn.
Verhit een scheutje olijfolie samen met de roomboter in een grote koekenpan. Bak de kip aan beide zijden in ongeveer 15 minuten krokant en bruin.
Serveer bijvoorbeeld met eigengemaakte frietjes en een groene salade.
(*) voor de kruidenmix heb ik het volgende mengsel gebruikt:
- 2 theelepels paprikapoeder (mild)
- 1½ theelepel knoflookpeper
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel uienpoeder
- 1½ theelepel Italiaanse kruiden
- ¼ theelepelkorianderpoeder (ketoembar)
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten