dinsdag 17 februari 2015

Appelplaattaart met havermout

Als variant op de appeltaart met havermout van Judith's Cakes heb ik een appelplaattaartje gemaakt in m'n nieuwe brownieblik.
Voor de geïnteresseerden, ik heb dit blik gekocht bij de Hema en het heeft een afmeting 
van 29 x 19 x 4 cm.



Ingrediënten voor 6 à 8 stukken:

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram donkerbruine suiker
  • 125 gram roomboter
  • 75  gram havermout
  • 75 gram rozijnen
  • 4 appels
  • kaneel naar smaak
  • poedersuiker








Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200º C.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in partjes en vervolgens in blokjes of schijfjes. Vermeng de appelblokjes met de rozijnen en de kaneel.
Smelt de roomboter in een pannetje op een laag vuur.
Doop een kwastje in de gesmolten boter en vet hiermee het brownieblik in. Beleg de bodem van het blik met 2 repen bakpapier waarvan de rand iets langer is dan het blik.
Vermeng het zelfrijzend bakmeel met de suiker en de havermout en roer vervolgens de gesmolten boter er goed doorheen.
Bekleed met 3/4 van het deeg de bodem en de rand van het brownieblik, druk het deeg goed aan met de bolle kant van een lepel. Verdeel het appelmengsel over het deeg en verkruimel de rest van het deeg over het appelmengsel en druk het licht aan.
Bak de appelplaattaart in ca. 35 minuten in de voorverwarmde oven tot de taart gaar en goudbruin is. Laat de taart afkoelen op een taartrooster. Haal de appelplaattaart pas uit het blik als hij volledig afgekoeld is. Bestrooi de taart als laatste met de poedersuiker.  

Eet smakelijk!



2 opmerkingen:

  1. Ziet er weer heerlijk uit Pieta, gaan we eens uitproberen ;-) Dank voor het recept!
    Groetjes, Ira

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je Ira, het smaakt verrukkelijk, zeker met nog een lekkere klodder slagroom erop...

    BeantwoordenVerwijderen