donderdag 5 februari 2015

Kokosmakronen

Heerlijke kokosmakronen met maar 2 ingrediënten. Makkelijk en snel te maken. Deze kokosmakronen zijn gemaakt en gefotografeerd door dochterlief, daarom mogen ze weer op de blog van moeders.... Ze zijn krokant van buiten en zacht van binnen en smaken ook nog eens geweldig lekker.


Ingrediënten voor ca. 20-22 kokosmakronen:
  • 1 blikje gecondenseerde melk (Friesche vlag, 397 gram)
  • 397 gram geraspte kokos

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º C.
Weeg de geraspte kokos af en doe de kokosrasp samen met de gecondenseerde melk in een grote schaal of kom. Meng de kokos en de gecondenseerde melk met behulp van een spatel tot een plakkerig mengsel. 
Maak met een ijsschep of met je handen ronde balletjes van het kokosmengsel en leg dit op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak de kokosmakronen ca. 8 minuten in het midden van de oven tot ze lichtbruin gekleurd zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. Lekker bij de koffie of thee.

Eet smakelijk!

Bron: Foodgloss


9 opmerkingen:

  1. Ik wil ze vanmiddag maken want ze zien er heerlijk uit. enig idee hoelang ze vers blijven...Thanx...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen idee, ik heb er zelf nog maar twee over. I een koekjestrommel moet je ze toch wel even goed kunnen houden denk ik. Je kan ook natuurlijk ook een kleine hoeveelheid maken. Je neemt bijvoorbeeld 150 gram gecondenseerde melk en 150 gram geraspte kokos,daar maak je ca. 8 kokosmakronen van. Je zit dan wel met een restant gecondenseerde melk die overblijft.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Snel en makkelijk te maken, tante

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ze gaat ze nu maken Pieta, we zijn benieuwd 😃

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ze zijn heerlijk! Zelfs Miriam vindt het lekker 😃😃

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vandaag klaar gemaakt en ze zijn heerlijk !

    BeantwoordenVerwijderen