woensdag 27 mei 2015

BBQ saus

Vanaf de eerste keer dat ik het recept van de BBQ saus van Jan Willem Huffmeijer (http://www.b4men.nl) heb uitgeprobeerd, was ik verkocht. Sindsdien maak ik deze saus altijd zelf. Het is niet te vergelijken met de kant- en klaar sauzen uit de winkel. Lekker bij vlees van de BBQ of van de grill, maar ook erg lekker gewoon bij een tosti. Gebruik wel de gerookte paprikapoeder, dat geeft nl. een heerlijke smaak aan deze BBQ saus. 


Ingrediënten:

  • 250 gram gezeefde tomaten (passata)
  • olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd 
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker 
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 2 eetlepels worcestershire sauce
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • snufje chilipoeder
  • versgemalen peper
  • zout


Bereiding:

Pel en snipper de ui. 
Verhit in een steelpan met dikke bodem een scheutje olijfolie en fruit de gesnipperde ui aan. Voeg vervolgens de basterdsuiker, gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder en chilipoeder toe en bak kort mee. Voeg nu de mosterd, de appelciderazijn, de worcestershiresauce en de gezeefde tomaten toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. 
Zodra het kookt, draai dan het vuur laag en laat ongeveer 15 tot 30 minuten zachtjes pruttelen onder af en toe roeren tot een wat dikkere saus is ontstaan.
Laat de BBQ saus vervolgens afkoelen en giet het over in een schone glazen pot. 
Laat het minimaal een nacht in de koelkast staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

Eet smakelijk!

Bron: http://www.b4men.nl/ (lifestyle blog voor mannen!!)

Probeer ook eens onderstaande tortillataart, ook met bovenstaande eigengemaakte BBQ saus...





2 opmerkingen:

  1. Klinkt heerlijk en ga hem zeker zelf is proberen. Hou er zelf erg veel van om de bbq aan te steken en houd ook zeker van bbq saus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij vinden de saus ook verrukkelijk.

    BeantwoordenVerwijderen