Ingrediënten:
- 250 gram gezeefde tomaten (passata)
- olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
- 2 eetlepels appelciderazijn
- 2 eetlepels worcestershire sauce
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- snufje chilipoeder
- versgemalen peper
- zout
Bereiding:
Pel en snipper de ui.
Verhit in een steelpan met dikke bodem een scheutje olijfolie en fruit de gesnipperde ui aan. Voeg vervolgens de basterdsuiker, gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder en chilipoeder toe en bak kort mee. Voeg nu de mosterd, de appelciderazijn, de worcestershiresauce en de gezeefde tomaten toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
Zodra het kookt, draai dan het vuur laag en laat ongeveer 15 tot 30 minuten zachtjes pruttelen onder af en toe roeren tot een wat dikkere saus is ontstaan.
Laat de BBQ saus vervolgens afkoelen en giet het over in een schone glazen pot.
Laat het minimaal een nacht in de koelkast staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
Eet smakelijk!
Bron: http://www.b4men.nl/ (lifestyle blog voor mannen!!)
Probeer ook eens onderstaande tortillataart, ook met bovenstaande eigengemaakte BBQ saus...
Klinkt heerlijk en ga hem zeker zelf is proberen. Hou er zelf erg veel van om de bbq aan te steken en houd ook zeker van bbq saus.
BeantwoordenVerwijderenWij vinden de saus ook verrukkelijk.
BeantwoordenVerwijderen