Onderstaand recept lijkt op een Argentijnse chimmichurri, maar dan met iets meer tomaat en iets minder peterselie.
Ingrediënten:
- 2 tomaten
- ½ bos bladpeterselie
- 1 rode ui
- 3 tenen knoflook
- ½ à 1 rode peper
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel komijnpoeder
- Scheut olijfolie
- Scheut rode wijnazijn
- peper
- zout
Bereiding:
Snijd de tomaten in kleine blokjes, hak de bladpeterselie fijn (zonder stelen), pel en snipper de rode ui, hak de knoflook fijn. Verwijder het zaad en de zaadlijsten uit de rode peper en snijd hem fijn. De saus wordt lekkerder als je alles heel fijn snijdt en hakt. Doe alle gesneden ingrediënten in een kom.
Voeg een scheut olijfolie, een scheut azijn, de gedroogde oregano en de komijnpoeder toe. Voeg naar smaak versgemalen peper en zout toe en roer alles goed door elkaar. Eventueel nog wat olijfolie en rode wijnazijn toevoegen. Giet de saus in een schone glazen pot en laat minimaal een nacht in de koelkast staan om de smaken goed in te laten trekken. Heel erg lekker bij bijvoorbeeld Picanha (staartstuk) van de BBQ ...
Eet smakelijk!
Inspiratie: http://www.goddelijke-recepten.nl/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten