Ingrediënten:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 rode (punt)paprika, in kleine stukjes
- 150 gram doperwtjes (diepvries)
- 1 wortel, in stukjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stukje gember van ca. 3 cm, geschild en geraspt
- 1 bloemkool, gehakt met staafmixer of keukenmachine
- 2 eieren, licht geklutst
- 1 verse ananas, in stukjes
- 250 gram achterham in kleine blokjes
- 2 eetlepels sojasaus (Kikkoman)
- 1 eetlepel zoete sojasaus of ketjap manis
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 2 bosuitjes, fijngesneden
Bereiding:
Pel, snij, hak, snipper en kluts alle ingrediënten en zet deze klaar.
Verhit in een koekenpan een eetlepel olijfolie en bak de hamblokjes lichtbruin en knapperig. Zet de hamblokjes apart.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en de paprika toe en roerbak 3 minuten. Voeg dan de wortel en de bevroren erwtjes toe en roerbak nog eens 3 minuten. Voeg de fijngehakte knoflook en de geraspte gember toe en roerbak 1 minuut. Voeg nu de bloemkoolrijst toe, roer alles goed door elkaar en roerbak alles nog eens 2 minuten.
Schuif dan alle groenten naar de zijkant van de pan en giet de eieren in het midden van de pan. Laat ongeveer 1 minuut stollen en roer vervolgens het ei door de bloemkoolrijst.
Roerbak nog eens 3 minuten.
Voeg als laatste de ananas en de hamblokjes toe en laat alles goed doorwarmen.
Voeg als laatste de soja saus, de zoete sojasaus, de sesamolie en de chilisaus door de bloemkoolrijst. Garneer met de fijngesneden bosuitjes.
Eet smakelijk!
Bron: http://www.closetcooking.com/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten