Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 eetlepel olie
- 1 ui, gesnipperd
- 250 gram kastanjechampignons, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- paar takjes tijm, alleen de blaadjes
- 150 gram baconreepjes
- 8 à 10 plakjes bladerdeeg,
- 500 gram groene asperges, in stukjes van ca. 3 cm (kontjes verwijderd)
- 150 gram geitenkaas of feta, verkruimeld
- 1 ei, geklutst
- 60 ml balsamico azijn
- 2 eetlepels bruine suiker
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200º C.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de baconreepjes samen met de gesnipperde ui en de plakjes champignons ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de fijngehakte knoflook en de tijmblaadjes toe en bak deze ca. 1 minuut mee. Voeg vervolgens de in stukjes gesneden asperges toe en bak nog ca. 3 minuten mee.
Maak van de plakjes bladerdeeg een vierkante,een rechthoekige of een langwerpige taartbodem op een bakplaat met bakpapier. Vul de taartbodem met het asperge-champignonmengsel en laat hierbij ca. 2,5 cm vanaf de rand vrij. Verkruimel de geitenkaas of feta over het geheel en vouw de randen na het vullen omhoog. Bestrijk het bladerdeeg met het ei. Bak nu de taart in ca. 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en krokant.
Verhit ondertussen in een klein steelpannetje de balsamicoazijn met de bruine suiker. Roer tot de suiker helemaal is opgenomen en de balsamicoazijn tot de helft is ingekookt.
Haal de taart uit de oven en besprenkel met de warme balsamicodressing.
Eet smakelijk!
Bron: http://www.closetcooking.com/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten