zondag 13 december 2020

Broccoli-quiche van filodeeg met rode pesto en hüttenkäse

Onlangs heb ik een nieuw kookboek van Jamie Oliver gekregen, 7x Anders (7 Ways) waarin meer dan 125 recepten staan beschreven voor elke dag van de week met maximaal 8 ingrediënten per recept. 
Het eerste recept in het boek sprak me direct al aan. Het is een simpele broccoli-quiche van laagjes filodeeg, besmeerd met rode pesto en gevuld met broccoli, hüttenkäse, eieren en cheddarkaas. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht. Wij hebben het gegeten met een groene salade.


Ingrediënten:
  • 1 stronk broccoli (ca. 400 gram)
  • 6 grote eieren
  • 1 volle theelepel Engelse mosterd (Colman's)
  • 300 gram hüttenkäse (cottage cheese)
  • 50 gram geraspte cheddarkaas
  • 4 eetlepels rode pesto (kant-en-klaar of zelf gemaakt)
  • 10 velletjes filo bladerdeeg
  • Versgemalen peper en zeezout
  • olijfolie

  • Quichevorm van ca. Ø 26 cm 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º C.
Haal het filo bladerdeeg op tijd uit de diepvries. Laat het in de plastic verpakking volgens de aanwijzingen op de verpakking ontdooien bij kamertemperatuur, dit is meestal ergens tussen de 1 à 2 uur.
Snijd de broccoli in roosjes en zet apart. Kluts de eieren en vermeng met de Engelse mosterd en de hüttenkäse. Rasp de broccolisteel grof en meng de rasp door het eiermengsel. Voeg vervolgens de geraspte cheddarkaas toe en breng op smaak met versgemalen peper en een snuf zeezout en meng alles goed door.
Om de rode pesto goed smeerbaar te maken vermeng je deze met eenzelfde hoeveelheid water, dus 4 eetlepels rode pesto meng je met 4 eetlepels water.
Vet de quichevorm in met wat olijfolie en leg twee vellen filodeeg zo in de vorm dat ze in het midden elkaar overlappen en dat de randen nog wat over de rand hangen.

Smeer het filodeeg m.b.v. een kwastje in met het pestomengsel en herhaal dit met de rest van het filodeeg en de pesto tot de hele vorm bekleed is met filodeeg. De overhangende randen van het filodeeg rol je een beetje slordig op en druk je in de rand van de vorm.
Verdeel de broccoliroosjes over de bodem van de quiche. Giet vervolgens het eiermengsel over de broccoliroosjes en zorg dat het goed verdeeld wordt over de hele oppervlakte van de quiche.
Zet de quiche in het midden van de oven en bak in ongeveer 40-50 minuten gaar en goudbruin. Laat hem voor het aansnijden 10 minuten rusten.

Eet smakelijk!

Bron: (iets aangepast) recept uit het boek 7x Anders van Jamie Oliver



Geen opmerkingen:

Een reactie posten