zaterdag 3 juli 2021

Groentegerecht van courgettes, aubergines, mozzarella en tomatencompote

Geïnspireerd door een recept van Pascale Naessens (tian van mozzarella, courgette, aubergine en tomaat) gecombineerd met een recept van Sergio Herman (tomatencompote) is onderstaand recept tot stand gekomen.
Het is een gezond, vegetarisch, maar vooral heel lekker recept. 



Ingrediënten voor 3 personen:
  • 3 courgettes, in plakken
  • 2 aubergines, in plakken
  • olijfolie
  • 400 gram tomatencompote 
  • 400 gram mozzarella, in dunne plakken
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper 
  • grof zeezout
  • 40 gram geroosterde pijnboompitjes
  • balsamicosiroop

Voorbereiding:
Courgettes en aubergines
Snij de aubergines en courgettes in de lengte in plakken van ca. 8-10 mm dikte. Bestrooi de aubergine- en courgetteplakken met grof zeezout 
en leg ze op een bord met tussen de plakken keukenpapier. Bovenop de plakken een bord voor het gewicht zodat het vocht eruit kan. Laat ca. 20 minuten trekken. Verwijder daarna het zeezout goed met een borsteltje of een propje keukenpapier. 
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed 1 of 2 ovenbakplaten met aluminiumfolie en smeer deze in met olijfolie.
Leg alle plakken courgette en aubergine op de bakplaten. Smeer de bovenkant van de plakken ook in met olijfolie. Breng op smaak met versgemalen peper en evt. wat grof zoutzout. Schuif de bakplaten in de voorverwarmde oven van 180°C en bak ca. 15 minuten.



Bereiding:
Neem nu een grote ovenschaal of gebruik wederom de bakplaat en laat de oven aanstaan op 180ºC.
We maken 2 stapeltjes per persoon en per stapeltje beginnen we met een courgetteplak. Hier smeren we wat tomatencompote op, dit bestrooien we met wat geraspte Parmezaanse kaas. Hierop wat plakjes mozzarella, gevolgd door een aubergineplak. Hier smeren we weer wat tomatencompote op, gevolgd door wat geraspte Parmezaanse kaas. Hierop wat plakjes mozzarella en dan weer een courgetteplak. Maak zo twee stapeltjes per persoon tot alle courgette- en aubergineplakken op zijn. 
Schuif de ovenschaal of bakplaat nog ca. 15 minuten in warme oven van 180ºC.
Verdeel de stapeltjes voorzichtig over de borden met behulp van een platte spatel. Garneer met de geroosterde pijnboompitjes en de balsamicosiroop.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten