De tomatencompote van Sergio Herman is een heerlijk basisrecept. Je kunt de compote in allerlei gerechten gebruiken. Deze tomatencompote is echt heerlijk van smaak en heel goed in porties in te vriezen.
Ingrediënten voor ca. 800 gram tomatencompote
- 2 uien, gesnipperd
- 6 takjes tijm
- 6 tenen knoflook, fijngehakt
- olijfolie om in te bakken
- 100 ml witte wijn
- 2 blikken gepelde tomaten
- 300 gram verse trostomaten, ontveld
- 2 eetlepels verse oregano
- 1 theelepel suiker
- zeezout
- versgemalen peper
Pel en snipper de uien. Pel en hak de knoflook fijn.
Fruit de ui, de knoflook en de de tijm aan in een flinke scheut olijfolie.
Blus af met de witte wijn. Laat het vocht volledig verdampen.
Voeg vervolgens de gepelde tomaten uit blik en de verse ontvelde trostomaten, de oregano en de suiker toe. Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper. Laat het geheel minimaal een uur op laag vuur zachtjes stoven en indikken.
Eet smakelijk!
Bron: Sergio Herman
Geen opmerkingen:
Een reactie posten