Een heerlijk en gezond recept, wederom geïnspireerd door een recept van Pascale Naessens en uiteraard weer mijn eigen slinger aan gegeven. Je kan de gevulde portobello's eten als voorgerecht, maar zeker ook als hoofdgerecht, neem i.p.v. één portobello per persoon dan 2 à 3 portobello's per persoon.
Wij hebben het gegeten als voorgerecht.
- 4 portobello's
- 3 grote pruimtomaten
- 200 gram feta
- 1 handvol platte peterselie
- 1 handvol bieslook
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Voor de afwerking
- Paar blaadjes rucola of andere sla
- 30 gram geroosterde pijnboompitjes
- balsamicosiroop
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ºC, grillstand.
Snijd de pruimtomaten in vieren. Verwijder de zaadjes en het vocht. Het vruchtvlees snijden we daarna in kleine blokjes.
Hak de platte peterselie en de bieslook fijn.
In een schaal vermengen we de tomatenblokjes met de fijngehakte bladpeterselie en bieslook. Verbrokkel vervolgens de feta boven het tomatenmengsel en giet er een scheutje olijfolie over. Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout, maar niet te veel, want feta is al zout genoeg.
Verwijder de steeltjes uit de portobello's met een klein mesje. Vervolgens smeren we met behulp van een kwastje de binnen- en buitenkant van de portobello’s in met olijfolie en kruiden we ze met wat versgemalen peper en een klein beetje zout.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en zet daarin de portobello's en vul ze met het tomatenmengsel.
Zet de ovenschaal in de oven en gril ze ongeveer 20-25 minuten.
Garneer de bordjes met wat blaadjes rucola of andere sla. Leg de portobello's in het midden van de bordjes en garneer met wat balsamicosiroop en de geroosterde pijnboompitjes.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten