vrijdag 17 januari 2014

Zoetzure kip met basmatirijst



















Ingrediënten voor 4 personen:
  • 400 gram Basmatirijst
  • 400 gram kippendijfilets in stukjes
  • 1 eetlepel sojasaus (Kikkoman groen)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ rode peper, gesnipperd (zonder zaadjes)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 cm verse gember, fijngehakt
  • 5 lente-uitjes, gesnipperd (hou het groen apart)
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 gele paprika in stukjes
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 250 gram Roma tomaatjes, ontveld en in stukjes
  • 100 gram wortel, in dunne schijfjes
  • 1 verse ananas in stukjes
  • 2 eetlepels sesamzaad
Voor de saus:
  • 4 eetlepels soja saus (Kikkoman groen)
  • 1 eetlepel maïzena
  • 4 eetlepels rijstwijnazijn
  • 4 eetlepels bruine suiker

Bereiding:
Vermeng de stukjes kippendijfilet met 1 eetlepel sojasaus en zet apart.
Kook de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snij ondertussen alle ingrediënten.
Meng voor de saus 4 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel maïzena en roer goed door tot de maïzena opgelost is. Voeg vervolgens 4 eetlepels rijstwijnazijn en 4 eetlepels bruine suiker toe. Goed roeren tot de suiker helemaal opgelost is. Zet de saus apart.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak de kipfilet ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg dan de rode peper, de knoflook, de gember en de lente-uitjes toe en bak ca. 2 minuutjes mee. Vervolgens de wortel en de paprika toevoegen en meebakken. Voeg als laatste de saus, de ananas  en de tomaat toe. Goed roeren, deksel op de pan en nog ca. 10 minuten laten sudderen.
Bak ondertussen in een droge koekenpan de sesamzaadjes zachtjes en kort tot ze lichtbruin kleuren.
Verdeel de basmatirijst over de borden en schep de zoetzure kip over de rijst. Garneer met de sesamzaadjes en de groene stukjes lente-ui.

Eet smakelijk!

Bron: 24Kitchen, East bites West, chef Wan



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen